Bulgur med rostad vermicelli

Bulgur med rostade vermicelli

Ett perfekt alternativ till riset eller pastan.

Ingredienser för 4 portioner:

  • 3 dl bulgur med rostad vermicelli
  • 6 dl kokt vatten
  • 1 buljongtärning, valfri sort
  • 3 gula lökar
  • 2 msk solrosolja till bulgur samt 1/2 dl till löken

Garnering

Finhackad persilja, rostade pinjenötter och russin

FÖRBEREDELSER

Koka upp vatten.

STEG 1

Skölj rent bulgurn och lägg ner i en kastrull, smula över buljongen, solrosolja och häll över den kokta vattnet. Rör om, lägg ett lock på kastrullen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda på låg värme i ca 15 min eller tills allt vatten har kokats bort. Fluffa till bulgurn med en gaffel innan servering.

STEG 2

Hacka löken tunt. Hetta upp en stekpanna och tillsätt 1/2 dl solrosoljan. Tillsätt löken och stek på medelvärme i 10–15 minuter eller tills löken har blivit gyllenbruna. Var uppmärksam och rör om ofta så inte löken bränns. Låt den färdiga löken få droppa av på hushållspapper.

STEG 3

Häll upp bulgurn på ett stort fat och garnera med den stekta löken och persilja. Du kan även garnera med rostade pinjenötter och russin.

SERVERA MED: Stekt kyckling eller kött och en tzatziki.