Linssoppa

Linssoppa

Len och krämig soppa som passar till både fest som vardag.

Ingredienser för 4 personer:

4 dl röda linser
1,5 liter kallt vatten
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl tomatpuré
2 msk solrosolja
1,5 msk allkrydda alt. 1,5 msk kycklingfond
½ tsk torkad timjan
½ gurkmeja
Citronjuice, salt och nymalen svartpeppar

STEG 1

Börja med att skölja rent linserna 1-2 gånger. Lägg ner linserna i en stor kastrull och tillsätt vatten och allkrydda. Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Skumma av!

STEG 2

Hetta upp en stekpanna med solrosolja och stek lök och vitlöken mjukt. Tillsätt tomatpurén och stek i 2-3 minuter. Krydda med gurkmeja och timjan.

STEG 3

Mixa soppan slät med en stavmixer och blanda ner den stekta lök- och tomatpurén. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt soppan sjuda i 5-10 minuter.

STEG 4

Smaka av soppan med citronsaft, nymalen svartpeppar och salt efter smak.

SERVERA MED: Servera linssoppan med en bit bröd och en klick yoghurt och strö över persilja