No bake mini tarteletter

No bake mini tarteletter med dadlar

Med dadlar och tahinifyllning toppad med mörk choklad och flingsalt.

Ingredienser, ca 12 st mini tarteletter

  • 4 dl havregryn
  • 230 g dadelmassa
  • 1 dl mandlar
  • 1 msk kokosolja, smält
  • En nypa salt
  • Vatten

Tahinifyllning

  • 75 g dadelmassa
  • 1 dl tahini
  • 1/2 dl mandelmjölk

Toppings

  • 70 g choklad, smält
  • Mandlar
  • Flingsalt

Gör så här

Mixa samman alla ingredienser till tarteletterna i en matberedare tills den börjar gå ihop till en deg. Tillsätt vatten lite i taget, om degen blir för torr. Tryck ut degen i minimuffins silikonformar och gör ett litet hål i mitten av varje med hjälp av botten av en träsked eller liknande. Ställ i kylen för att stelna.

Tahinifylling

Mixa samma alla ingredienser till tahinifyllningen i samma matberedare. Ta loss tarteletterna från formarna och fyll de med tahinimixen.

Toppings

Toppa tarteletterna med smält choklad, mandlar och flingsalt. Ställ i kylen för att stelna i minst en timme innan servering. Förvara tarteletterna i kyl eller frys.