Pommes med Tahina-Aioli och Kryddig Tomatdipp

Pommes Tahina-Aioli och Tomatdipp

Nyttiga oljefria pommes med tahina-aioli och en kryddig tomatdipp.

Ingredienser för 2 personer

Tahina-aioli

  • 1 dl Alkaizhwan Tahina
  • 1 msk citronsaft
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 4 msk kallt vatten
  • 1-2 krm salt

Kryddig Tomatdipp

  • 2 msk Burcu stark paprikapuré
  • 2 tsk Burcu granatäppelsirap
  • 6 st körsbärstomater (eller en tomat)
  • 4 msk kallt vatten
  • ½ tsk malen koriander
  • 1 krm salt

Pommes

  • 800 g fast potatis sköljda med skal
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt

STEG 1

Skär potatisen på längden i samma form som pommes frites, lägg potatisen i en skål och tillsätt kryddor och salt. Blanda runt väl och fördela sedan potatisen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 250 grader i ca 25 minuter eller tills potatisen är krispig.

STEG 2

Vispa ihop samtliga ingredienser till tahina-aiolin tills du har fått en fluffig krämig konsistens, justera eventuellt konsistensen med mer vatten/tahina.

STEG 3

Mixa samtliga ingredienser till tomatdippen med en stavmixer eller i en mixer.

SERVERA MED: Servera som snacks eller som tillbehör till burgare/sandwich.