Recept

60min

Hummus Poppers med Tahinadip

Krispiga hummusbollar med en smakrik tahinadip med vitlök och grönsaker.


Ingredienser för 4 personer:

Ingredienser till Fyllning
½ burk hummus
1 msk tahina
1 msk finhackad starka fefferonis (avrunnen)
1,5 dl riven (växtbaserad) ost
2 msk finhackad koriander
½ tsk lökpulver
½ tsk spiskummin
1 krm salt
Ingredienser till Panering
1 dl mjöl
½ (växtbaserad) mjölk
1 dl panko
Ingredienser till Tahinadip
1 dl tahina
1 tomat finhackad
¼ gurka finhackad
½ dl finhackad persilja
1 vitlöksklyfta pressad
1,5 msk citronjuice
2 msk vatten
salt och peppar efter smak

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en skål och klicka ut ca 15 st lika stora klickar på en tallrik med hjälp av en tesked. Låt stå i frysen ca 45 min.
Steg 2
Blanda alla ingredienser till tahinadipen i en skål och smaka av med salt och peppar. Om blandningen är för tjock, blanda ner lite mer vatten.
Steg 3
Placera ingredienserna till paneringen i tre separata skålar. Ta en hummusboll i taget och rulla de först i mjöl, sedan mjölk och sist panko. Placera på en plåt täckt med bakplåtspapper och baka på ca 225 grader tills de är krispiga och gyllene.
Steg 4
SERVERA MED: Servera hummus poppers och tahinadip tillsammans med citronklyftor och färska grönsaker. Ringla även över lite granatäppelsirap.
Steg 5
SERVERA MED: Servera hummus poppers och tahinadip tillsammans med citronklyftor och färska grönsaker. Ringla även över lite granatäppelsirap.

Produkter som används i det här receptet: