Recept

30min

Kokos- och Bananamuffins

Saftiga muffins som passar bra både som frukost och fika.


Ingredienser för 12 personer:

3 st väldigt mogna bananer
2 msk dadelsirap
1 dl havreyoghurt
½ dl havremjölk
½ dl smält kokosolja
2 msk malda chiafrön
1 dl kokossocker
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl havremjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl riven kokos
½ tsk salt
½ tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Kokoschips

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Mixa de våta ingredienserna i en blender till en jämn smet, häll smeten i en stor skål.
Steg 2
Blanda samman alla torra ingredienser väl i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna under omrörning lite i taget i skålen med den våta blandningen.
Steg 3
Häll upp smeten i muffinsformar, fyll till 2/3. Baka på 175 grader i mitten av ugnen i ca 17-20 minuter, de är färdiga när du får ut en ren sticka när du provsticker. För att inte bränna kokoschipsen, strö över de när muffinsen bakats ca 5 minuter. Låt svalna på galler innan servering.

Produkter som används i det här receptet: