Recept

30min

Chili sin Carne

Mustig chili sin carne med vita bönor toppad med avokado och koriander serverad med vitt ris


Ingredienser för 4 personer:

4 portioner ris
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1-2 tsk chilisås
1-2 tsk chilisås
500 g krossade tomater
1 burk vita bönor á 540 g
½ dl soja
3 dl vatten
Olja för stekning

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Steg 2
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Stek grönsakerna tillsammans med kryddorna i olja på medelvärme i stekpanna tills löken mjuknat.
Steg 3
Blanda ner tomatpuré, chilisås, krossade tomater, vita bönor, soja och vatten och låt småputtra i ca 25 minuter. Rör om då och då.
Steg 4
SERVERA MED: Kokt ris, skivad avokado, en klick gräddfil, naan eller pitabröd, koriander och lime
Steg 5
SERVERA MED: Kokt ris, skivad avokado, en klick gräddfil, naan eller pitabröd, koriander och lime

Produkter som används i det här receptet: