Recept

35min

Tahina-och chokladdessert med smak av espresso


Ingredienser för 4 personer:

Ca 10 savoiardikex
250 g färskost naturell (Philadelphia)
0,5 dl tahina
1 dl dadelsirap
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
100 g mörk choklad
Kakao för garnering

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Börja med att vispa färskost i en bunke, tillsätt sedan tahina, dadelsirap, vaniljsocker och fortsätt att vispa tills allt går ihop.
Steg 2
Hacka chokladen grovt. Förbered kaffe och låt kallna.
Steg 3
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Varva delade kex med ostkrämen och den hackade chokladen i portionsglas. Avsluta med ett lager ostkräm och choklad. Ställ i kylen minst 1 timme. Pudra över kakao vid servering. 

Produkter som används i det här receptet: