Steg 1
Förberedelser: Koka upp vatten.
Steg 2
Skölj rent bulgurn och lägg ner i en kastrull, smula över buljongen, solrosolja och häll över den kokta vattnet. Rör om, lägg ett lock på kastrullen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda på låg värme i ca 15 min eller tills allt vatten har kokats bort. Fluffa till bulgurn med en gaffel innan servering.
Steg 3
Hacka löken tunt. Hetta upp en stekpanna och tillsätt 1/2 dl solrosoljan. Tillsätt löken och stek på medelvärme i 10–15 minuter eller tills löken har blivit gyllenbruna. Var uppmärksam och rör om ofta så inte löken bränns. Låt den färdiga löken få droppa av på hushållspapper.
Steg 4
Häll upp bulgurn på ett stort fat och garnera med den stekta löken och persilja. Du kan även garnera med rostade pinjenötter och russin.
Steg 5
Servera med: Stekt kyckling eller kött och en tzatziki.