Recept

40min

Grönsakssoppa med Pärlcouscous

Enkel och smakrik soppa som sköter sig själv på spisen. Servera med nybakat eller grillat bröd.


Ingredienser för 4 personer:

2 potatisar, i små kuber
2 små morötter, hackade
2 jordärtskockor, i små kuber
1 purjolök (endast vita delen), finhackad
1 dl hackad persilja
1 dl pärlcouscous
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 msk olivolja
kokande vatten
salt och peppar efter smak
Topping: vårlök, persilja, hampafrön, chili flakes och citron
Topping: vårlök, persilja, hampafrön, chili flakes och citron

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och täck grönsakerna och pärlcouscousen med ca +2 cm kokande vatten. Lägg över lock och låt puttra ca 20-30 minuter eller tills att potatisen är genomkokt.
Steg 2
Låt puttra ytterligare utan lock om du vill ha soppan tjockare eller tillsätt mer vatten om det behövs.
Steg 3
Lägg på toppingen och färskpressad citron innan servering.

Produkter som används i det här receptet: