Recept

50min

Krämig Sötpotatis- och linscurry

Kryddig och krämig linsgryta som serveras med en söt & svalkande mintyoghurt. Servera med Mint & agave yoghurt, basmatiris & naanbröd.


Ingredienser för 5 personer:

1 msk riven ingefära
3-4 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk garam masala
2 tsk korianderfrön, malda
½ tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 ½ tsk chilipulver
salt & peppar efter smak
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 burk krossade tomater (400g)
600 ml vatten
1 stor sötpotatis, i kuber
150 g torkade röda linser, sköljda
1 burk kokosmjölk (400ml)
2 msk hackad koriander
½ lime
1 msk raps- eller kokosolja
200 ml kokosyoghurt
2 tsk agavesirap
2 tsk torkad mynta
salt efter smak
Topping: färsk koriander & nigellafrön

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Hetta upp oljan i en stor panna och fräs ingefära och vitlök tillsammans med alla kryddor under omrörning ca 2 minuter, tillsätt sötpotatis och stek ytterligare 1 minut.
Steg 2
Tillsätt krossade tomater, buljongpulver, linser och vatten och låt koka upp. Sänk till medel/låg värme och låt sjuda med lock 25 minuter eller tills linserna är genomkokta. Blanda under tiden samman alla ingredienser till yoghurten.
Steg 3
Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda utan lock 10-15 minuter eller tills grytan blivit tjock och krämig, blada sedan i lime juicen.

Produkter som används i det här receptet: