Recept

60min

Mini morot- och banantårta

Saftig morots- och banankaka varvad med krämig frosting.


Ingredienser för 6 personer:

Våta Ingredienser
1 väldigt mogen banan
1 msk dadelsirap
½ dl havremjölk
1 msk dl smält kokosolja
bovetemjöl
1 morot, riven
Torra Ingredienser
20 g kokossocker
20 g mandelmjöl
20 g havremjöl
40 g bovetemjöl
1 krm tsk salt
1 krm vaniljpulver
1/3 tsk kanel
1/4 tsk bakpulver
1/3 tsk bikarbonat
Frosting
150 g växtbaserad färskost
3 msk kokosgrädde (ställ 1 burk kokosmjölk i kylen över natten och skopa ur fasta delen)
1 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Mixa de våta ingredienserna förutom morötterna i en blender till en jämn smet, häll smeten i en stor skål och rör ner morötterna.
Steg 2
Blanda samman alla torra ingredienser väl i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna under omrörning lite i taget i skålen med den våta blandningen.
Steg 3
Häll upp smeten i två smorda 10 cm springformar. Baka på 175 grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter, de är färdiga när du får ut en ren sticka när du provsticker. Låt svalna ca 10 min och låt sedan svalna helt på galler.
Steg 4
Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en krämig smet. Bre eller spritsa över ena botten, lägg på den andra och toppa med mer frosting.
Steg 5
Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en krämig smet. Bre eller spritsa över ena botten, lägg på den andra och toppa med mer frosting.

Produkter som används i det här receptet: