Recept

0min

Bönburgare

Bön- och bulgurburgare med aubergindressing, rödlök och tomater serverad med potatisklyftor och stekt ägg.


Ingredienser för 4 personer:

En burk favabönor
1 dl kokt bulgur
50g halloumi, riven
2 ägg, lätt vispade
2 msk barbequesås
2 msk solrosfrön
2 - 3 msk ströbröd
Salt och peppar
Ingredienser till Auberginedressing
2 dl rostade aubergin
Ca 1 dl crème fraiche
1 tsk chilisås
Salt och peppar
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Sätt ugnen på 175°C. Häll av bönorna och skölj de i kallt vatten och låt rinna av. Lägg över på en bakplåt och baka i ugnen i ca 15 minuter för att torka ut de en aning.
Steg 2
Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt oh peppar. Ställ in i kylen fram till servering.
Steg 3
Mixa bönorna grovt i en matberedare eller med en gaffel. Blanda ner resterande ingredienser till burgarna och smaka av med salt och peppar. Forma smeten till ca 4 biffar och stek i olja i het stekpanna tills gyllenbruna, ca 2 - 3 minuter per sida.
Steg 4
SERVERA MED: Hamburgerbröd, aubergindressing, potatisklyftor, stekt ägg, tomater och rödlök

Produkter som används i det här receptet: