Recept

0min

Havre- och tahinakakor

Havre- och tahinakakor med mandlar och dadelsirap täckt med mörk choklad och toppade med flingsalt


Ingredienser för 10 personer:

2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl tahina
½ dl dadelsirap
1 dl torkad frukt t.ex. russin
½ tsk bikarbonat
1 krm salt

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Sätt ugnen på 175°C. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
Steg 2
Blanda ihop alla ingredienser till kakorna och forma smeten till jämnstora bollar. Lägg bollarna på bakplåten och platta till de med din hand eller en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna helt på plåten.
Steg 3
Doppa kakorna i smält choklad och toppa med hackade mandlar och flingsalt.

Produkter som används i det här receptet: