Recept

60min

Bakad potatis

Bakad potatis med kryddiga kikärtor toppade med tahinidressing och ajvar


Ingredienser för 2 personer:

2-4 bakpotatisar
2-4 bakpotatisar
Ingredienser för Kryddiga kikärtor
Olivolja
En burk kikärtor á 540 g
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
½ tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
Flingsalt
Ingredienser för Tahinadressing
1 dl grekisk yoghurt
2 msk tahina
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk kallt vatten
Salt och peppar
Tillbehör
Ajvar
Tomat
Gräslök
Extra Flingsalt

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och stick några hål i varje potatis med hjälp av en gaffel. Baka de i ugnen tills de blir mjuka, ca 50–60 minuter.
Steg 2
Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt oh peppar. Ställ in i kylen fram till servering.
Steg 3
Häll av kikärtorna och skölj de i kallt vatten och låt rinna av. Stek de sedan i olivolja med kryddorna i het stekpanna tills gyllenbruna, ca 10 minuter. Rör om då och då.
Steg 4
Skär ett kryss i potatisarna och toppa med de kryddiga kikärtorna, tomater, tahinidressing och ajvar. Strö över gräslök och extra flingsalt.
Steg 5
Skär ett kryss i potatisarna och toppa med de kryddiga kikärtorna, tomater, tahinidressing och ajvar. Strö över gräslök och extra flingsalt.

Produkter som används i det här receptet: