Recept

30min

Tahina granola

Knaprig tahina granola med havregryn, boveteflingor, frön och nötter.


Ingredienser för 10 personer:

3 dl havregryn
2 dl boveteflingor
1 dl mandlar, grovt hackade
1 dl torkade tranbär
½ dl sesamfrön
½ dl pumpafrön
5 msk tahini
5 msk dadelsirap
4 msk kokosolja
½ tsk kanel
En nypa salt

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.
Steg 2
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Steg 3
Smält ihop resterande ingredienser i en kastrull på låg värme. Ringa över de torra ingredienserna och blanda väl.
Steg 4
Fördela blandningen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 12–14 minuter. Ta ut plåten och låt därefter granolan svalna helt och bli knaprig på plåten innan servering. Förvara i burk med tätt lock.
Steg 5
SERVERA MED: Overnight oats eller yoghurt/mjölk och färska bär
Steg 6
SERVERA MED: Overnight oats eller yoghurt/mjölk och färska bär

Produkter som används i det här receptet: