Recept

80min

Tahina mörk och vit chokladmousse

Tahina mörk och vit chokladmousse med smak av kaffe toppad med vispad grädde och pistagenötter.


Ingredienser för 3 personer:

Ingredienser för Mörk chokladmousse
60 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 msk tahina
1 msk dadelsirap
1 msk bryggt kaffe
En nypa havssalt
Ingredienser för Vit chokladmousse
60 g vit choklad
1 msk tahina
Garnering
2 dl grädde, vispad
Kakaopulver
Pistagenötter, hackade
Pistagenötter, hackade

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Smält vit och mörk choklad i två separata skålar i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Steg 2
Rör ner tahina, dadelsirap, kaffe och en nypa havssalt i den mörka chokladen och endast tahina i den vita och blanda till en slät smet.
Steg 3
Vispa grädden till lagom fast konsistens. Fördela jämnt mellan den mörka och vita chokladsmeten och vänd ner till en slät mousse.
Steg 4
Fördela moussen i glas och ställ kallt i kylen i minst en timme.
Steg 5
Toppa med vispad grädde, kakaopulver och hackade pistaschnötter innan servering.
Steg 6
Toppa med vispad grädde, kakaopulver och hackade pistaschnötter innan servering.

Produkter som används i det här receptet: