Steg 1
Blötlägg kikärtorna i vatten över natten eller i minst 8 timmar. Skölj och låt rinna av ordentligt.
Steg 2
Mixa lök, vitlök och salladslök tillsammans med bladpersiljan i en matberedare till en slät massa. Häll över i en stor skål. Mixa sedan kikärtorna i matberedare till en gryning massa. Tillsätt massan till lökblandningen och blanda samman tillsammans med kryddorna och bikarbonat.
Steg 3
Forma blandningen till små bollar med hjälp av händerna eller två skedar. Tillsätt vetemjöl om blandningen är för blöt. Hetta upp olja i stekpanna och stek bollarna tills gyllenbruna.
Steg 4
Riv gurka till tzatzikin grovt på ett rivjärn. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda sedan med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Steg 5
Mixa samman alla ingredienser till hummusen till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Servera allt på en stor bricka tillsammans med grönsaker, färska örter, nötter, fetaost och pitabröd.