Recept

20min

Krämig Vegansk Spicy Paprikapasta

Pastasås gjord på stark paprikapuré och cashewnötter.


Ingredienser för 4 personer:

100 g osaltatde cashewnötter
3 dl vatten
2 msk Burcu stark paprikapuré
1 msk Burcu tomatpuré
2 msk bjäst-flingor
salt och peppar efter smak
400 g pasta
ca 20 st körsbärstomater
en knippe färsk basilika
1/2 msk rödpeppar flingor

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Koka pastan enligt instruktion på förpackning.
Steg 2
Mixa övriga ingredienser förutom tomaterna, basilikan och rödpeppar flingorna, i en blender tills du har en slät och krämig sås, smaka av med salt och peppar.
Steg 3
Häll av pastavattnet och blanda ner såsen i den färdigkokta pastan, rör om väl och toppa med körsbärstomater, färsk basilika och rödpeppar flingor. När du väl blandat såsen med pastan bör den ätas genast, om den ska serveras senare vänta med att blanda i såsen och koka istället pastan direkt innan servering.
Steg 4
SERVERA MED: Ät som den är eller servera med vegobiffar eller vegobullar.
Steg 5
SERVERA MED: Ät som den är eller servera med vegobiffar eller vegobullar.

Produkter som används i det här receptet: