Recept

35min

Pommes med Tahina-Aioli och Kryddig Tomatdipp

Nyttiga oljefria pommes med tahina-aioli och en kryddig tomatdipp


Ingredienser för 4 personer:

Ingredienser för Tahina-aioli
1 dl tahina
1 msk citronsaft
2 st vitlöksklyftor pressade
4 msk kallt vatten
1-2 krm salt
Ingredienser för Kryddig Tomatdip
2 msk stark paprikapuré
2 tsk granatäppelsirap
6 st körsbärstomater (eller en tomat)
4 msk kallt vatten
½ tsk malen koriander
1 krm salt
Ingredienser för Pommes
800 g fast potatis sköljda med skal
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk salt
½ tsk salt

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Skär potatisen på längden i samma form som pommes frites, lägg potatisen i en skål och tillsätt kryddor och salt. Blanda runt väl och fördela sedan potatisen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 250 grader i ca 25 minuter eller tills potatisen är krispig.
Steg 2
Vispa ihop samtliga ingredienser till tahina-aiolin tills du har fått en fluffig krämig konsistens, justera eventuellt konsistensen med mer vatten/tahina.
Steg 3
Mixa samtliga ingredienser till tomatdippen med en stavmixer eller i en mixer.
Steg 4
SERVERA MED: Servera som snacks eller som tillbehör till burgare/sandwich.

Produkter som används i det här receptet: