Recept

30min

Vegopytt med Bulgur/Vermicelli

Vegetarisk pyttipanna med massor av grönsaker och kryddig bulgur med vermicelli.


Ingredienser för 4 personer:

3 dl bulgur med vermicelli
5,5 dl grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
400 g potatis fintärnad
150 g champinjoner finhackade
1 röd paprika finhackad
1 gul lök finhackad
2 msk persilja finhackad
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1 tsk vitlökspulver
salt och peppar efter smak
Toppa Med: Soltorkade tomater, torkade aprikoser, rostade mandelspån, oliver, mer persilja

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Skölj av bulgur/vermicelli och placera i en kastrull. Koka upp med grönsaksbuljongen, tomatpurén och alla kryddor. När vattnet börjar koka, rör om väl, sänk till låg värme och låt sjuda med lock på i ca 12 minuter.
Steg 2
Stek grönsakerna separat i olika omgångar, se till att potatisen har blivit lagom mjuk och tillagad. Vänd ner alla grönsakerna och persiljan i bulgurn när den är färdigkokt och smaka av med salt och peppar.
Steg 3
Toppa med hackade soltorkade tomater, torkade aprikoser, oliver, rostade mandelspån och mer färsk persilja.
Steg 4
SERVERA MED: Servera som den är eller med rödbetor och hummus eller babaghanouge.

Produkter som används i det här receptet: