Steg 1
Rulla små bollar (stora som kikärtor) av dadelmassan, placera på en tallrik och låt stå i frysen.
Steg 2
Mixa de våta ingredienserna i en blender till en jämn smet, häll smeten i en stor skål.
Steg 3
Blanda samman alla torra ingredienser väl i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna under omrörning lite i taget i skålen med den våta blandningen. Hacka hälften av pekannötterna och rör ned i smeten. Ta ut dadelbollarna ur frysen och rör ner hälften i smeten.
Steg 4
Häll upp smeten i en smord brödform. Toppa med de hela pekannötterna och dadelbollarna. Baka på 175 grader i mitten av ugnen i ca 45-55 minuter. Bananbrödet är färdigt när du får ut en ren sticka när du provsticker. Låt svalna innan du skivar upp.
Steg 5
SERVERA MED/TIPS: Ringla över rikligt med tahina och dadelsirap. Prova gärna även rosta ett par skivor av bananbrödet.