Recept

25min

Vegansk No-bake Choklad Cheesecake

Snabb cheesecake på få ingredienser med dadel-och mandelbotten toppad med krämig chokladfyllning.


Ingredienser för 8 personer:

Ingredienser till Botten
200g dadelmassa
100g mandelmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Ingredienser till Fyllning
100 g mörk choklad 
275 g växtbaserad färskost
1/2 dl växtbaserad vispgrädde
Topping
Frystorkade hallon

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Kör samtliga ingredienser till botten i matberedare tills du har en formbar deg.
Steg 2
Dela upp degen i två lika stora delar och tryck ut degen i två 10 cm springformar. Ställ in i kylen.
Steg 3
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
Steg 4
Vispa ihop färskost och grädde och blanda sedan ned chokladen.
Steg 5
Ta ut formarna ur kylen och ta loss botten.  Spritsa på fyllningen och toppa med frystorkade hallon. Förvaras i kylen.

Produkter som används i det här receptet: