Recept

25min

Babaghanouge Sandwich

Matig sandwich med bl.a. babaghanouge, grillade paprikor, snabbpicklad rödkål, sumaklök och avokado.


Ingredienser för 2 personer:

4 st. brödskivor av fullkorn
2 st. grillade paprikor
1/3 gurka, tunt skivad
125 g rödkål, fint strimlad
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 stor tomat, skivad
1 dl alfalfa groddar
1 avokado, skivad
1 liten rödlök, tunt skivad
1 ½ tsk sumak
1 msk kärnfria svarta oliver, hackade
1 msk persilja, finhackad
Ingredienser till Babaghanouge
1 burk babaghanouge
4 msk tahina
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk citronjuice
salt efter smak
Servera med: starka fefferonis

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Placera strimlad rödkål i en skål och blanda med salt och äppelcidervinäger, ställ åt sidan. Blanda skivad rödlök i en separat skål med sumak och ställ åt sidan.
Steg 2
Blanda samtliga ingredienser för babaghanougen i en skål och smaka av.
Steg 3
Bre alla brödskivor med ett rikligt lager babaghanouge och toppa sedan två brödskivor med övriga ingredienser i valfri ordning och avsluta med de två andra brödskivorna på toppen och tryck till lite.
Steg 4
Linda in dubbelmackorna i smörgåspapper och dela sedan på mitten.

Produkter som används i det här receptet: