Recept

30min

Hummuspizza med Granatäppeldressing

Pizzabotten toppad med rödbetshummus, färska grönsaker och syrlig granatäppeldressing.


Ingredienser för 6 personer:

Ingredienser Rödbetshummus
1 burk hummus
4 msk tahina
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk citronjuice
1/2 tsk spiskummin
salt efter smak
Ingredienser Topping
2 st avokado, skivade
100 g solrosskott
125 g gula körsbärstomater, skivade
1/2 rödlök, tunt skivad
20g pinjenötter
Ingredienser Granatäppeldressing
2 msk granatäppelsirap
2 msk citronjuice
2 msk olivolja
2 tsk zaatar
salt efter smak

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Mixa alla ingredienser till rödbetshummusen med en stavmixer eller i matberedare. Smaka av och ställ i kylen.
Steg 2
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan.
Steg 3
Baka 3 valfria pizzabottnar i ugnen tills gyllene och kanterna blivit krispiga.
Steg 4
Bre ett generöst lager av hummusen på pizzabottnarna och fördela toppingen över bottnarna, avsluta med att ringla över dressingen.