Steg 1
Börja med att rosta nötter i en stekpanna på medelvärme. Låt sedan svalna.
Steg 2
Blottlägg dadelmassan i kokhett vatten (du gör samma sak om du använder färska dadlar).
Steg 3
Mixa havregryn och mandlar i en matberedare. Tillsätt kokosolja, dadelmassan och kakao och blanda allt till en blandning.
Steg 4
Klä en springform, ca 22 cm i diameter med bakplåtspappret. Tryck ut nötmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked. Ställ formen kallt medan du gör fyllningen.
Steg 5
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna helt.
Steg 6
Vispa grädden till att den blir väl vispad. I en annan bunke vispar du ihop färskost, florsocker och vaniljsocker. Häll sedan i den smälta chokladen och fortsätt att vispa tills allt går ihop. Blanda försiktigt ner den vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
Steg 7
Bre ut smeten i formen över cheesecake-botten. Ställ formen i kylskåpet i minst 2 timmar för att den skall stelna.
Steg 8
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Värn upp vispgrädden i en kastrull och ta bort kastrullen från värmen innan den börja kokar, häll sedan över chokladen och rör om tills all choklad har smält. Tillsätt dadelsirap och rör till en jämn glasyr. Låt glasyren svalna några minuter.
Steg 9
Häll choklad-glasyren över cheesecake och ställ den i kylskåpet.
Garnera gärna med vispad grädde, hallon och pudra på kakaopulver. Cheesecake förvaras i kylskåpen
Steg 10
Häll choklad-glasyren över cheesecake och ställ den i kylskåpet.
Garnera gärna med vispad grädde, hallon och pudra på kakaopulver. Cheesecake förvaras i kylskåpen