Recept

0min

Dadel- och hasselnötspraliner


Ingredienser för 0 personer:

2,5 dl hasselnöt rostade (ca 150 g)
150 g färska urkärnade dadlar
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt bryggkaffe
2 tsk kokosolja
Garnering
100 g mörk eller ljus choklad
Hackade nötter
1 tsk kokosolja

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Börja med att rosta hasselnötter i en torr stekpanna på medelvärme till dem får fin färg. Låt sedan svalan.
Steg 2
Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med nötter och övriga ingredienser till en smet i en matberedare. Forma till jämna stora bollar och lägg på ett fat. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
Steg 3
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen. Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri toppning och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter. Förvara dina praliner i kylskåp.
Steg 4
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen. Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri toppning och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter. Förvara dina praliner i kylskåp.

Produkter som används i det här receptet: