Steg 1
Börja med att rosta hasselnötter i en torr stekpanna på medelvärme till dem får fin färg. Låt sedan svalan.
Steg 2
Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med nötter och övriga ingredienser till en smet i en matberedare. Forma till jämna stora bollar och lägg på ett fat. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
Steg 3
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen. Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri toppning och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter.
Förvara dina praliner i kylskåp.
Steg 4
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen. Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri toppning och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter.
Förvara dina praliner i kylskåp.