Steg 1
Sätt ugnen på 200 grader.
Steg 2
Hacka lök, vitlök, och persilja. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform ca 30x20. Tillsätt olja, salt, allkrydda och peppar. Gnid in kycklingklubbor med kryddblandningen lägg sedan lök, vitlök, persilja och 1 dl av vatten. Stek kycklingklubborna i mitten av ugnen i ca 35–40 minuter eller tills dem är nästan färdigt stekta.
Steg 3
Skölj riset flera gånger så all stärkelse försvinner och vattnet är klart. Låt stå i kallt vatten i 30 minuter. Ta ut kycklingklubbor ur ugnen och vänd över det avrunna riset i formen. Lös upp buljongtärningarna i hett vatten och häll vattnet över riset. Vattnet ska täcka riset med ca 1 cm. Smaka av med salt och peppar.
Steg 4
Täck riset med folie och baka sedan mitt i ugnen i ca 18–20 min. Tillagningstid kan variera beroende på riset du använder. Eventuell kan du tillsätta lite mer vatten om riset känns torr. Servera med valfri sallad.