Recept

0min

Ugnsbakad ris med kyckling


Ingredienser för 5 personer:

Ca 800g kycklingklubbor
3 dl rundris
1 gul lök
1/2 burk krossade tomater
2 st. vitklyftor
5 dl kokt vatten
1 st. buljongtärning
1 tsk svartpeppar
1 msk allkrydda
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 msk fin hakad persilja

GÖR SÅ HÄR

Steg 1
Sätt ugnen på 200 grader.
Steg 2
Hacka lök, vitlök, och persilja. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform ca 30x20. Tillsätt olja, salt, allkrydda och peppar. Gnid in kycklingklubbor med kryddblandningen lägg sedan lök, vitlök, persilja och 1 dl av vatten. Stek kycklingklubborna i mitten av ugnen i ca 35–40 minuter eller tills dem är nästan färdigt stekta.
Steg 3
Skölj riset flera gånger så all stärkelse försvinner och vattnet är klart. Låt stå i kallt vatten i 30 minuter. Ta ut kycklingklubbor ur ugnen och vänd över det avrunna riset i formen. Lös upp buljongtärningarna i hett vatten och häll vattnet över riset. Vattnet ska täcka riset med ca 1 cm. Smaka av med salt och peppar.
Steg 4
Täck riset med folie och baka sedan mitt i ugnen i ca 18–20 min. Tillagningstid kan variera beroende på riset du använder. Eventuell kan du tillsätta lite mer vatten om riset känns torr. Servera med valfri sallad.

Produkter som används i det här receptet: